Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn fornuis het beste onderhouden?

Het fornuis vraagt naast het normale schoonmaakonderhoud geen specifiek extra onderhoud.
U kunt de buitenkant van het fornuis het beste schoonmaken met een zacht schoonmaakmiddel (geen schuurmiddel!).
De branders kunnen door gebruik wat verkleuren of vies worden. Dit is normaal bij gaskoken.

Mijn multifunctie oven werkt niet.
Het kan zijn dat wanneer de stroom van het fornuis af geweest is het digitale klokje op het fornuis opnieuw moet worden geprogrameerd. Als dit is gebeurd zal de multifunctie oven weer functioneren.

Ontsteken van de gaspitten gaat moeizaam.
De gasbranders zijn voorzien van een thermokoppel. Dit is een beveiliging dat wanneer er geen vlam is er ook geen gas kan komen. Bij het ontsteken dient u de gaskraan op de laagste stand te zetten (in tegenstelling wat in de gebruiksaanwijzing staat) en de knop gedurende 5 seconden ingedrukt te houden.

Mijn wokbrander ontsteekt moeilijk.
Het kan voorkomen dat de wokbrander wat lastig ontsteekt. Hiervoor hebben we een oplossing waarvoor u het beste even contact met onze servicedienst kunt opnemen. Zij leggen u uit wat u hieraan het beste kan doen.

Waar moet ik de gaskraan en stroomvoorziening plaatsen?
Wij adviseren u om de gaskraan en het stroompunt (wandcontactdoos) links of rechts naast het fornuis te plaatsen (al dan niet in een kastje). Voor de gasaansluiting dient u een RVS (gele) gasslang te gebruiken. De stroomvoorziening is op basis van een 2 of 3 fase aansluiting met een perilex stekker. Aansluiten zie hoofdstuk 'Aansluitschema'.

Help! Mijn fornuis werkt niet meer. Wat kan ik doen?

1. Controleer of het fornuis goed is aangesloten. De juiste aansluitschema's kunt u op deze website terugvinden onder het hoofdstuk Klantenservice/Aansluitschema.

2. Lees aandachtig de handleiding door om er zeker van te zijn dat het fornuis juist ingeschakeld is. De volledige en verkorte gebruiksaanwijzingen kunt u terugvinden onder het hoofdstuk Media/Documenten.

3. Is na bovengenoemde controle het mankement nog steeds niet verholpen, dan kunt u het beste een serviceverzoek doen.

Mijn multifunctionele oven werkt niet, hoe kan ik dit verhelpen?

Het kan gebeuren dat wanneer de stroom van het fornuis af is geweest, het digitale klokje van het fornuis opnieuw moet worden geprogrammeerd. Als dit gedaan is, dan zal de multifunctionele oven weer naar behoren functioneren.

Ontsteken van de gaspitten gaat moeizaam, wat kan ik hier aan doen?

De gasbranders van de gaspitten zijn voorzien van een thermokoppel. Dit is een beveiliging zodat er geen gas vrijkomt als er geen vlam is. Bij het ontsteken van de gaspitten dient u de gaskraan op de laagste stand te zetten (let op: dit in tegenstelling van wat in de gebruiksaanwijzing vermeld staat!) en de knop gedurende 5 seconden ingedrukt te houden.

Mijn wokbrander ontsteekt moeilijk, is hier een oplossing voor?

Het komt helaas wel eens voor dat de wokbrander wat lastig ontsteekt. Wij hebben hiervoor een oplossing! Als u contact opneemt met onze servicedienst vertellen zij u graag wat u hieraan het beste kunt doen.

Waar moet ik de gaskraan en stroomvoorziening plaatsen voor de aansluiting van het fornuis?

Wij adviseren u om de gaskraan en het stroompunt (wandcontactdoos) links of rechts naast het fornuis te plaatsen (al dan niet in een kastje). Voor de gasaansluiting dient u een rvs (gele) gasslang te gebruiken. De stroomvoorziening is op basis van een 2 of 3 fase aansluiting met een perilex stekker. Voor het op de juiste manier aansluiten 'van uw fornuis zie hoofdstuk: 'Aansluitschema'.

Hoe kan ik mijn fornuis het beste onderhouden?

Het fornuis vraagt naast het normale schoonmaakonderhoud geen specifiek extra onderhoud. De buitenkant van het fornuis kan het beste schoongemaakt worden met een zacht schoonmaakmiddel. U kunt hiervoor de speciaal voor Stoves ontwikkelde Keukenreiniger gebruiken. Deze kunt u aanschaffen bij uw dealer of via onze webwinkel. Gebruik nooit een schuurmiddel om uw kostbare fornuis schoon te maken! De branders van het fornuis kunnen door gebruik wat verkleuren of vies worden. Dit is normaal bij het koken op gas.

Hebben jullie een boekje met recepten voor deze fornuizen?

Nee, dat hebben we niet. U kunt rustig uw eigen recepten gebruiken. Houd u er rekening mee, dat onze ovens zeer efficiënt werken. Vaak kunt u rustig 15% van de temperatuur en 10% van de tijd die u gewend was afhalen.

Hoe maak ik mijn fornuis schoon?

U kunt uw fornuis schoonmaken met een niet-krassende wonderspons en afwasmiddel. De pannendragers mogen niet in de vaatwasser! U kunt deze schoonmaken met een doekje met afwasmiddel, als ze droog zijn kunt u ze eventueel insmeren met een beetje olie. Indien het fornuis erg aangekoekt is en dit geldt zeker voor de ovens, dan raden we onze speciale reinigingsmiddelen aan. Deze zijn in onze webshop te bestellen.

De branders van het fornuis kunnen door gebruik wat verkleuren of vies worden. Dit is normaal bij het koken op gas.

Waar vind ik accessoires voor mijn fornuis?

In onze webshop kunt u passende bakplaten en andere accessoires voor uw fornuis bestellen.

Wat is de benodigde elektrische aansluiting van mijn fornuis?

Voor een gasfornuis met elektrische ovens heeft u twee kookgroepen (2-fasen) met een Perilex-wandcontactdoos nodig. Aan het fornuis moet een Perilex-stekker worden gemonteerd door de installateur.

Voor een inductiefornuis heeft u een krachtstroomaansluiting afgezekerd op 25 Ampère nodig. Voor informatie over uw installatie verwijzen we u naar uw erkende installateur.

Mijn vraag staat er niet bij.

Stel je vraag via ons contactformulier. Neem contact op
Personaliseer uw Stoves
Upload uw foto

Proberen